5.SAYFA

5.SAYFA

30.11.2010 09:49

 

  

 BESNİ'DEN

 MERİNOS BESNİ'YE 240 KİŞİLİK KIZ ÖĞRENCİ YURDU YAPIYOR

 

           İlçemizde acil ihtiyaçlar listesinde yer alan ortaöğretim kız öğrenci yurdu, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ve ailesi tarafından yaptırılıyor. 

             Yaptırılacak olan 240 kişilik kız öğrenci yurdunun protokolü Valilik makamında, Adıyaman Valisi Sayın Ramazan Sodan ve İşadamı Ali Erdemoğlu tarafından imzalandı. Protokol imza töreninde Kaymakamımız Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve Merinos A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Erdemoğlu da hazır bulundu. 

             Yurt protokolünün ardından açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Sayın Ramazan Sodan, Erdemoğlu ailesinin Besni ilçesine çok sayıda yatırımlar yaptığını belirterek, yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür etti. Bölgede kız öğrenci yurdu ihtiyacının bulunduğuna dikkat çeken Adıyaman Valisi Sayın Ramazan Sodan, işadamlarını bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılacak olan yurdun 2.5 Milyon TL’ye mal olacağını dile getiren Vali Sodan,”Protokolü imzaladık, yurdun hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür yatırımların işadamları tarafından yaptırılmasını diliyoruz. Erdemoğlu ailesi bu konuda iyi bir örnek. İşadamlarımızın bu tür yatırımlarına bizde destek olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.  

            Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ise, yapılacak olan yurdun 2012 yılı Eylül ayı içinde hizmete açılmasını planladıklarını ve yurda büyük ablaları Gülüsüm Erman’ın adını verdiklerini söyledi. Merinos Gülüsüm Erman Kız Öğrenci yurdunun hayırlı olmasını dileyen Ali Erdemoğlu, şunları söyledi:”Besni Kaymakamımız göreve yeni başladığında Besni’nin ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunmuştum. Görüşme sonucunda Kaymakamımız Besni’nin acilen kız öğrenci yurduna ihtiyaç duyduğunu söylemişti. Bende bu konuyu aile içinde görüştüm ve yurdu yaptırma kararını aldık. Kaymakamlıktan projenin yapılmasını istedim. Proje hazırlandı. Yurdu 2012 yılı Eylül ayında hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi. 

             Erdemoğlu ayrıca şunları da konuşmasına kaydetti:”Ülkemizde ve bölgemizde eğitimin önemi herkesin malumudur. Erdemoğlu ailesi olarak bu konudaki yatırımlarımız, bu güne kadar olduğu gibi artarak devam edecektir. Bu anlamda lise çağına gelmiş kızlarımız için köylerden ilçelere okumaya gelen öğrencilerimizin, barınma ihtiyacını karşılayacak olan bir yurt yaptırmayı bize gelen talep üzerine karşılamayı uygun görmüş bulunuyoruz. Bu binanın ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

 

İmam Hatip Lisesi Spor Kulübünden Örnek Toplum Hizmeti

İlçemiz İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü öğrencileri Toplum Hizmetleri çerçevesinde düzenledikleri kampanya sonucu topladıkları kırtasiye malzemelerini Sarıyaprak İlköğretim Okulu’ndaki öğrenci kardeşlerine dağıttılar.

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği çerçevesinde yapılan bu çalışmalar,öğrencilerin; kendilerine, ailelerine, çevrelerine ve topluma duyarlı, gönüllü çalışma bilincine sahip sorun çözen ve çözüm üreten, resmî, özel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışma becerilerini geliştirmiş bireyler olarak yetişmelerini amaçlamaktadır. 

BESNİ'DE 820 Gram Esrar Ele Geçirildi...


 Besni de yol kontrol çalışması yapan Polis in dur ihtarına uymayan otomobil, kaza yaptı. Otomobilde yapılan aramada 820 gr esrar ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre Besni-Adıyaman karayolunda yol kontrolü yapan Besni Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kontrol sırasında durumundan şüphelendikleri 27 ZA 152 plakalı otomobili durdurarak arama yapmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan otomobil ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Polisten kaçan otomobil 3 km sonra Oyratlı Köyü yolunda kaza yaptı.


Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Mehmet Gülmüş ile Mehmet Karademir yaralandı. Besni Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Mehmet Gülmüş, Adıyaman Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekiplerinin otomobilde yapılan aramada 820 gr esrar ele geçirildi.

 

 

Besni MYO da Kavga

Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksek Okulu nda geçtiğimiz haftalarda karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktı.Alınan bilgiye göre okul kantininde karşıt görüşlü öğrenciler arasında omuz atma yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü


Çıkan kavga üzerine olay yerine gelen polislere bazı öğrenciler taşlı saldırıda bulundu. Öğrenciler arasındaki kavgayı önleyen polis, biri öğrenci birisi de Besni’deki bir ilköğretim okulunda sözleşmeli öğretmenlik yapan birini göz altına aldı. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şahıslar, Besni Adliyesine sevk edildi. Şahıslar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

  

  

 

 
Muhtarlar Zam ve Sigorta İstiyor

Besni de bir araya gelen köy ve mahalle muhtarı ortak basın açıklaması yaparak, maaşlarının arttırılmasını ve sigortalarının yaptırılmasını istedi.

Besni Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nde bir araya gelen muhtarlar adına basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Ramazan Akıncı, şunları söyledi:


“369 TL maaşla hiçbir muhtar geçinemiyor. Belde veya köy olsun 140 km den ilçeye geldiğimiz zaman cebimizdeki harçlık bittiğinde boynumuzu büküyoruz. Milletvekillerime sesleniyorum 369 TL ye kim evini geçindirebilir? Biz devlet memuru olarak görünüyoruz ama para konusuna gelince devlet memuru değiliz. Avrupa ülkelerinde sağlık güvencesi olmayan var mı yok ama biz hiçbir sosyal güvenceden yararlanamıyoruz.”
 
Kesmetepe Beldesi Mahalle Muhtarı Latif Yalçınkaya ise “Türkiye’deki bütün muhtarların sorunu sigorta ve maaşlarıdır. Mecliste muhtarlara karşı pek bir görüşmede olmuyor sadece Denizli milletvekili bir defasında çıkıp muhtarla ilgili sosyal sigorta konusunu açtı fakat oylama nasıl yapıldı sonuç nedir bilinmiyor. Muhtarlarımızın Maaşları ve Sigortaları için Başbakanımızın ve Milletvekillerimizin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Aldığımız maaş asgari ücretin altındadır. Daha iyi hizmet verebilmemiz için maddiyatımızın ve sigortalarımızın yapılması önemlidir. Dünyanın hiçbir tarafında idareci olarak seçilen hiç kimse bu şartlarda çalıştırılmıyor” dedi.

 Akkuyu Köyü Muhtarı Boybey Yıldırım ise Köylerin ve mahallelerin sorunlarıyla ilgili olarak Kaymakamların kendilerinden bilgi aldığını, bir muhtarın herhangi bir yanlışı olduğunda memur olarak yargılandığını, fakat maaş ve sosyal güvenceye bakılınca hiçbir güvencelerinin olmadığını söyledi. Yıldırım, bu durumun gündeme getirilip bir çözüm yolu bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.
  

Kutluca'da (FAL KÖYÜ) soba faciası!

 

Kutluca köyünde karbonmonoksit gazından zehirlenen 7 yaşındaki bir öğrenci hayatını kaybederken, aynı köyden 7 kişi gazdan etkilenerek hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Besni ilçesine bağlı Kutluca köyündeki Kılınç ve Yetişgen ailelerinin evlerinde meydana geldi. Önceki gün akşam saatleri itibariyle şiddetini arttıran fırtına 1 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Kutluca köyünde havanın soğuk olması nedeniyle sobaya kömür atarak uykuya dalan Devlet Kılınç, Kübra Kılınç, Mesut Kılınç, Selvi Kılınç, Furkan Kılınç ile diğer aileden Şefika Avşar, Besime Yetişgin ve Celal Yetişgin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiler.

Sabah saatlerinde komşularının çocukları okula gitmeleri için geldikleri Kılınç ailesine seslendi. Ancak içeriden ses gelmeyince komşuları camı kırarak içeri girdi. İçeridekilerin zehirlendiğini fark eden komşuları durumu köy halkına bildirdi. Zehirlenenler, köylülerin yardımıyla Besni Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Burada tedavi altına alınan yaralılardan durumları ağır olan Mesut Kılınç ve Selvi Kılınç Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, Furkan Kılınç (7) ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden ve Besni Devlet Hastanesi morguna konulan Furkan Kılınç, Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından otopsisi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

                 

 

 

               Boncuk köyünde 7 yaşındaki çocuk amcasını öldürdü 

 Boncuk köyünde bir şahıs, silahla vurulması sonucu hayatını kaybetti. Şahsı, 7 yaşındaki yeğeninin kazara vurduğu öne sürüldü.

                   Edinilen bilgiye göre, Boncuk köyünde ikamet eden Oğuz A. (19), temizlediği tüfeğini evinin önünde bıraktı. İddiaya göre, gencin yeğeni L.A. (7), silahla oynamaya başladı ve bu sırada tüfek ateş aldı. Olayda ağır şekilde yaralanan Oğuz A., kaldırıldığı Besni Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Oğuz A.'nın cenazesi, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, şahsın yakınları fenalık geçirdi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.