3.SAYFA

3.SAYFA

30.11.2010 09:46

           

 

 BU SATIRLARIN HABERi YAKINDA EKLENECEKTİR...

 

 

 

 

 

 


                                                                                                        HABER:

 ....................................................................O...............................................................

                     

Beldemizde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 96. Yıldönümü Kutlandı..

  

            Tarihe yüzyılın savaşları olarak geçen Çanakkale Deniz Savaşı ve Şehitleri Anma Günü’nün 96.  yıldönümü kutlama programı saat 14:00’de  Çakırhöyük Lisesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Açılış konuşması Çakırhöyük Lisesi Müdürü Osman KURT tarafından yapıldı. Günün Anlam ve önemini belirten konuşma ise Belde Belediye Başkanımız Hasan ÖZDEMİR tarafından yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Fahri Tanıtım Kurulu Başkanı ve Besni Kızılay Şubesi Başkanı Ali ERDOĞAN’ın konuşmalarının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Besni Kızılay Şubesi’nin birlikte düzenlediği “Çanakkale Savaşında ve Cumhuriyet Döneminde Kızılay’ın Hizmetleri” konulu liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti. Okul öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale konulu piyes gösterimi ile tören sona erdi.

            www.cakirhuyukonline.com ailesi olarak  Vatan uğruna verdikleri mücadelede bayraklaşarak gelecek nesillere muhtaç olduğu kudreti aşılayan kahraman şehitlerimizle; Çanakkale’de Türk milletinin üzerine bir güneş gibi doğan ve Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkarak Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan Ebedî Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını; vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin korunması için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle bugün bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; tarihi boyunca ordusuna her zaman güvenen ve destek olan yüce ulusumuza şükranlarımızu sunuyoruz.

  

CAMUŞCU KÖYÜNÜN ADININ NEREDEN GELDİĞİ

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.tam kesin olamayan ama söylentilere göre köy vanın bir aşitinden kopup geldiği söylenmektedir ismi ise köyün tarihi çok eskilere dayanmaktadır eskiden çevrede cami bulunmadığı için tüm çevre camuşçuya camiye gelmekteymiş halk kendi arasında konuşmalar esnada cami içine gidiyoruz cami içine gidiyoruz şeklindeki konuşmalar adını halk şivesinde değişerek camuicuya dönüştüğü söylenmektedir.

 

          

 

 BU SATIRLARIN HABERi YAKINDA EKLENECEKTİR...

 

 

 

 

 

 


                                                                                                        HABER:

 

KÖŞE YAZARI

21.04.2011 11:36

Oğuz YÜCEL

 

                                                     ???             

* Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?

* Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?

* Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?

* Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altıncı sinifta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?

* Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlarda; "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

* Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?

* Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız

* Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar? Örn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor...

* Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir. "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir?

* Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde "inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?

* Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

* Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?

* Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra"kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?

* Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran
boru görmüsler midir?

* Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün olduğunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?

* Neden futbol takimi olan Ajax"Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?

* Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokrat yemininde"arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?

(Alıntıdır)