1.SAYFA

1.SAYFA

15.12.2010 09:38

                       BELDEMİZE MOBESA KAMERA SİSTEMİ KURULDU
   
     

              Son zamanlarda MOBESE kameralarının marifetleri hakkında basında internette sayısız haberler yer alıyor. Özellikle büyük merkezlerde polis, diğer müesseselerin sokak ve caddelere kurdukları mobese kameralarından da yararlanarak suç faillerini yakaladığı biliniyor.

               Mobese kısaca bulunduğu bölgeyi güvenlik çemberi altına alarak güçlü caydırıcılık özelliği ile koruyan güvenlik sistemidir. Bölge görüntüleme sistemi, halkın yoğun olarak bulunduğu ve geçiş güzergahı olarak bilinen yerlere konulan kameralar ile, bu kameralardan alınan görüntülerin merkeze sürekli olarak aktarılıp kaydedilmesinden oluşmaktadır. olaylara en kısa süre içinde müdahale etmek, kişi hak ve özgürlüklerini ön planda tutarak vatandaşa en iyi hizmeti sunmak gibi çok önemli hedefler amacıyla MOBESE projesi tasarlanmıştır

              Beldemizin güvenliği, suçların azaltılması ve caydırıcı olması bakımından belediyemizin öncülüğü ile beldemizin değişik noktalarına bugün itibariyle mobesa kameraları kuruldu.. Bu Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE), sayesinde Çakırhüyük 24 saat takip edilecek. Mobese kameraları hırsızlık, kavga, şüpheli şahıs ve araçları anında tespit edebilecek.

           Keysunbirlik gazetesi ailesi olarak bu sistemin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz..

 

 ..............................................................O.............................................................

 

 BÜYÜKLERİMİZİN ANLATTIKLARI ESKİ 23 NİSAN'LAR TEKRAR YAŞATILACAKMIŞ

 

  

Maziyi hatırlamak güzeldir, Hayatın dünde kalmışlığını, kırıntılarını… Yaş kaç olursa olsun mazide yaşanmış her şey güzeldir. Maziyi hatırlarken herkesin hayatında iz bırakmış güzel, tatlı birkaç anısı vardır hayata dair.

Bütün yaşanmışlıklar güzeldir aslında… İz bırakan, huzur veren ve hatırlandıkça tebessüm edilen…

Hani bir şarkı var ya "gelmez o günler,dönmez o günler" diye bir nakaratı olan... Bu yazının başlığı o şarkıdan kopya edilerek alınmadı.. Alınmadı alınmasınada, yanlız mazide kalan bazı şeyleri hatırlamamıza vesile olup , bu satırların yazılmasına ilham oldu diyelim..!

Geçen gün telefonda bir abimizle sohbet ediyorduk. Derken laf lafı açtı ... Geçmişte büyüklerimizin anılarında yaşattığı şenlik havasında geçen eski 23 nisanlara benzer bir organizasyonun bu yıl yapılacağını onuniçin bayağıhazırlıkyapıldığını söyledi...

Eski 23 Nisanlar nasıl mı yaşanır veyaşatılırmış..bizimbelde çevre köyler 23 nisanda tavaşta toplanırmış..Şiirler, yarışlar, güreşler, bilimum birçok eğlence ve kesilen adaklar, ardında kazanlarda bişen etli yemekler...

İnşallah bu organizasyon yıllardan sonra ilk defa bir aksaklık olmadan  yaşanır ve yaşatılır...

23 nisanda yaşanılanları   hemen sonrasında sizlerle paylaşacağız.

                                                                               

..............................................................O.............................................................

 

      Çakırhüyük İlköğretim Okulu, Okul aile birliği, okul bahçesinde bir kermes düzenledi. 

  

              20 Nisan 2011 tarihi Öğle saatlerinde başlayan kermesimizde bayanlarımızın kendi elleriyle hemen oracıkta yaptıkları lokmalar, daha önceden hazırlanan pastalar, kurabiyeler, dolmalar, daha bir çok çeşitli yiyecekler kermesi ziyarete gelenler tarafından afiyetle yenildi.

 

            Okul Aile Birliği yönetiminden Fatih SONGUR abimiz  yaptığı açıklamada; Amaçlarının okulun eksikliklerinin giderilmesine kaynak sağlamak ve Belde halkı arasında dayanışma ortamı oluşturmak olduğu vurgulayarak “Kermes düzenlemekteki amacımız köy halkımızın da katkıda bulunmasına sağlamak, birlikte hareket ettiğimizde neler yapabileceğimizi göstermektir.
Kermes düzenlemekte başarılı olduğumuzu düşünüyorum.
Köylü kadınlarımızı göreve çağırdığımızda büyük heyecan duydular. Kendi elleri ve malzemeleri ile evlerinde hazırladıkları değişik besin maddelerini satışa sundular. Göstermiş oldukları bu duyarlılıktan dolayı hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

             Keysun Birlik Gazetesi olarak; Gazi İlköğretim Okulunun ihtiyaçlarının karşılanması açısından maddi anlamda yararına olacak bu kermesin böylesine güzel bir organize şekilde gerçekleştiren Başta okul müdürümüz Mükremin ÖZER beyi, Okul Aile Birliğini ve böylesine enfes yemekleri kendi elleriyle hazırlayan bayanlarımızı yürekten kutluyoruz. 

 

 

 

..............................................................O.............................................................

 

 Adıyaman İl Öğrenci Meclisi Başkanı Mustafa ÇETİN Ankara Yolcusu

 

02 Aralık 2010 tarihinde ilimizde yapılan İl Öğrenci Meclisi Seçimlerinde en çok oyu alarak Adıyaman İl Meclisi Başkanlığına seçilen ilçemiz Endüstri Meslek Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Mustafa ÇETİN Türkiye Öğrenci Meclisinde ilimizi temsil edecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ARSLAN Besni Endüstri Meslek Lisesi Müdürünü ve öğrencimiz Mustafa ÇETİN’i makamında kabul ederek başarı dileklerinde bulundu ve Ankara’ya uğurladı.

Öğrencimiz 23 Nisan 2011 Özel Oturumunda 13:00 ile 15:00 arası TRT -3 programında Canlı yayında konuşma yapacaktır.

 

 

  -----------------------------------------------------------------O--------------------------------------------------------------

KEYSUNLU_02

  

                                 Keysunbirlik Gazetesi ilgi bekliyor 

             

            Merhaba arkadaşlar, merhaba toprağımın güzel insanları. Can dostlar hepinize yürek dolusu merhaba..

Uzun zamandan beri yazı yazıyorum, haber yazıyorum.. Yazıyla aram iyi sayılır. Yalnız yazarken zorlanmıyorum desem yalan olur ama ne yazsam hoşgörüyle bakacak yürek gözünüzü görüyor ve  bilgisayarın tuşlarına basarken kendimi çok rahat hissediyorum.

Arkadaşlar insanlar; birer birer, teker -teker elbette önemli ve değerlidirler

Bizler Adıyaman İli Besni İlçesi Çakırhüyük Beldesi nüfusuna kayıtlıyız. O topraklar bizim toprağımız. Anayurdumuz, baba yurdumuz. Atalarımızın toprağı. Bir şekilde ekmek peşinde o yurtları terkettik. Bir çoğumuz artık ikinci nesiliz buralarda. Bazılarımız artık okuduk dünyayı düne göre daha iyi algılıyoruz.  Ama bayağı da bir dağılır olduk. Geçen zaman ile birlikte bu Anadolul kentlerinde o toprakları unutur olmaya başladık. Birbirimize yabancılaşır olduk. Amca çocuklarımızı, teyze çocuklarımızı, köylülerimizi  göremez olduk.  Sadece Anadolu kentleri değil ülke dışında çeşitli ülkelere dağılır olduk.

Ama böyle dağılmayı, birbirimizi unutmayı içimize sindiremedik.

Anladık ki gün oluyor bir gülüşü paylaşmak, bir bardak çayı birlikte içmek için bile zaman kalmayabiliyor. Hayat acıyı ve tatlıyı paylaşmakla anlam kazanıyor.

Zamanla kazanılan; sıfatlar, mallar, mülkler önemli olabiliyor ama gün geliyor bunlarında bir sonu oluyor. Hayatta; hayatı paylaşmaktan daha değerli bir şey yok.

Acısıyla tatlısıyla hayatı paylaşmak istiyor, bir arada bulunmak birbirimizden haberdar olmak istiyoruz artık.

İşte Keysunbirlik gazetesi bu amaçla yola çıktı..Zor bir iş gerçekten bilesiniz. Köyümüz olmasa yüreğimiz insanlarımız olmasa pekte ardından koşulacak bir iş değil ama o toprağımızın çocukları, gençleri ve kadınları ve atalarımızı düşününce anlam açısından ne kadar da büyük bir iş yaptığımızı düşününce verilen tüm emeklerin az bile olduğunu biliyoruz.

 

Sevgili arkadaşlar kurulan bu online gazeteyi bizler sizin adınıza kurduk. Bu gazete köye ve köylülere yani size aittir. Topluma hizmet etmek isteyen ve özverili olan herkeste bu oluşumda hakettiği yeri alacaktır diye düşünüyorum.

Önerilerinizi, isteklerinizi bizlere iletin.  Güzel bir yola koyulduk hep birlikte..Güzel günler göreceğiz, Yolumuz açık olsun aydınlık olsun hemşehrilerim…